DE CE SĂ ALEGI SETURI DE ROȚI COMPLETE?

 

 

La fiecare schimb de sezon vară/ iarnă ai de parcus aceeași rutină, sarcină necesară, dar plictisitoare, aceea de a scoate anvelopele de vară de pe jante și de a le monta pe cele de iarnă, sau invers.
Totuși, o astfel de montare și demontare repetată a anvelopei de pe jantă le poate deforma pe ambele. Cu seturile de roți complete schimbarea anvelopelor devine mai sigură și mai simplă.

Solicită o ofertă potrivită tipului tău de autoturism și nu uita că dacă ești membru Club Avia Motors beneficiezi de un discount de 5% din prețul de achiziție. Menționează-i consilierului de service acest detaliu, pentru a-ți oferi prețul cu discount aplicat.

Sunt de acord ca Avia Motors să prelucreze și să utilizeze datele cu caracter personal oferite, conform legislației în vigoare. Detalii aici.

 

CUM SĂ ÎȚI DEPOZITEZI ANVELOPELE NEFOLOSITE

De obicei, procesele chimice și fizice din materialul anvelopei provoacă îmbătrânirea acesteia. Cu toate acestea, dacă anvelopele sau seturile de roți sunt depozitate corespunzător, aceste procese sunt mult mai lente, prelungindu-le astfel viața.

Câteva sfaturi:

 • Depozitează anvelopele într-un loc răcoros și uscat.
 • Păstrează-le departe de lumina directă, substanțe chimice și surse de ozon.
 • Înainte de depozitare, folosește o perie pentru anvelope pentru a îndepărta reziduurile de frânare, murdăria și noroiul.
 • Dacă este posibil, depozitează-le într-un spațiu acoperit pentru a evita pătrunderea umidității în anvelope.

Contactează-ne pentru a îți depozita roțile și anvelopele Škoda în spațiile noastre special amenajate, la costuri foarte avantajoase. Din nou, membrii CLUB Avia Motors, beneficiază de tarife speciale pentru acest serviciu.

VREAU PROGRAMARE!

 

VERIFICĂ ETICHETA, CA LA ORICE ALT PRODUS

La fel ca în cazul alimentelor dintr-un supermarket, etichetele de pe anvelopele noi te ajută să îți găsești drumul printre opțiuni. Ele te informează și te ajută să alegi anvelope care sunt mai sigure, mai economice și totodată ecologice.
Regulamentul Uniunii Europene privind marcarea obligatorie a anvelopelor noi este în vigoare de mulți ani. Anvelopele vândute în UE poartă o etichetă similară cu cele de electrocasnice, identificând clasa de performanță în trei criterii:

– eficiența combustibilului
– aderența pe umed
– zgomotul exterior.

Deși informațiile de pe etichete sunt importante, acestea nu sunt singurul ghid pentru selectarea corectă a anvelopelor. Pentru confortul și siguranța ta maximă, este necesar să începi cu nevoile individuale și să respecți dimensiunile anvelopelor stipulate de producătorul vehiculului.

 

BUCURĂ-TE DE IARNĂ CHIAR ȘI PE VREME REA

În România, legislația prevede obligativitatea de a îți dota mașina cu anvelope de iarnă atunci când circuli pe drumurile publice acoperite cu gheață, zăpadă sau polei. Cu toate acestea, nu doar obligația în sine este în discuție, ci și siguranța ta în timpul lunilor de iarnă, când pe șosea poți întâlni porțiuni acoperite cu gheață sau polei, chiar dacă nu este zăpadă.

Amintește-ți că:

 • riscul de accident este de șase ori mai mare iarna
 • anvelopele de vară își pierd din capacitate la temperaturi sub +7 °C

Mergi cu încredere pe șosea, indiferent de vreme. Tot ce ai nevoie: anvelope de iarnă pe toate cele patru roți cu profil minim al benzii de rulare de 4 mm.

Beneficiile anvelopelor de iarnă:

 • sunt alcătuite din amestecuri special dezvoltate pentru perioada de iarnă
 • au o aderență mai bună la temperaturi ce scad sub 7 °C comparativ cu cauciucurile de vară, ceea ce duce, de asemenea, la o distanță de frânare mai scurtă
 • se descurcă bine nu numai pe drumurile acoperite cu zăpadă, ci și pe drumurile umede sau pe suprafete uscate, reci
 • datorită amprentei speciale, drenează mai bine apa, reducând riscul de acvaplanare
 • păstrează mai bine cursul și oferă aderență chiar și atunci când conduci pe zăpadă

 

 

Informații suplimentare despre anvelope:

 • anvelopele noi sunt considerate rodate după aproximativ 300
 • presiunea în anvelope trebuie verificată de mai multe ori în timpul iernii

 

Pentru alte informații suplimentare, oferte de jante sau capace roți nu ezita să iei legătura cu un consiler de vânzări piese de schimb și accesorii.

Telefon: 021 209 40 28
E-mail: piese@aviamotors.ro