Detailing Auto

 

Detailing-ul auto este cel mai nou serviciu lansat la Avia Motors. Serviciul a fost conceput din dorinta de a pastra in timp valoare autoturismelor clientilor nostri.

Orice autoturism nou achizitionat este supus in prealabil procesului de ceruire pentru a-i oferi o protectie suplimentara in timpul transportului si depozitarii. La livrarea autoturismului, aceasta ceara se indeparteaza, iar din acest moment, caroseria este supusa agresiunii factorilor externi (praf, raze UV, diferiti agenti chimici folositi pentru deszapezirea drumurilor publice etc.). In acelasi timp si spalarile obisnuite afecteaza in timp stratul de lac si incep sa apara zgarieturi pe suprafata vopsita iar lacul se deterioreaza.

Dupa 5-6 luni veti observa ca sunt prezente o serie de zgarieturi tip panze de paianjen, acele cercuri care sunt vizibile doar cand sunt expuse unei surse de lumina.

Intr-un timp mai indelungat, de 2-3 ani, sau in functie de un numarul de kilometri si conditiile de drum, lacul se deterioreza si se matuieste, pierzandu-si astfel stralucirea si luciul initial. In aceasta situatie lacul trebuie refacut printr-un proces de polish, cu o pasta abraziva care indeparteaza suprafata afectata a lacului, si aici vorbim de cativa microni.

Citește mai mult

De ce trebuie sa apelezi la detailing pentru a-ti cosmetiza interiorul autoturismului?

Pentru un rezultat profesional, inainte de a incepe orice etapa, materialul textil trebuie sa fie spalat si aspirat cu un aspirator cu putere mare de extractie pentru a nu lasa murdaria in interiorul tesaturii, un aspect important al actiunii pentru care aspiratoarele casnice nu sunt apte.

Solutiile de curatare trebuie sa fie special concepute pentru aceasta activitate si nu cele din comert pe care le gasesti in fiecare magazin.

Pentru petele mai greu de scos nu vom folosi o perie tare pentru ca riscam sa afecteze materialul. Vom folosi o perie moale impreuna cu un echipament ce genereaza abur pentru a nu necesita o frecare indelungata asupra unui singur loc.

Pentru revitalizarea plasticului din interior trebuie folosita o solutie speciala care protejeaza un timp mai indelungat materialul.

Detailingul auto

O notiune noua pe piata din Romania, este serviciul de cosmetizare si tratament profesional, aplicat atat autoturismelor noi cat si celor rulate.
Un lucru important de mentionat este ca detailingul auto este diferit de ceea ce se practica in spalatoriile auto.

Inseamna tratamentul profesionist aplicat atat interiorului cat si exteriorului unui autoturism, cu scopul de a imbunatati rezistenta materialelor tratate si are ca rezultat prelungirea duratei de viata si valoarea autoturismului.

before1
after1
before
after

Curatare Motor

Procesul incepe cu protejarea componentelor electrice expuse, urmand prespalarea compartimentului motor, degresarea manuala a acestuia (cu ajutorul periilor si pensulelor speciale) prin care se urmareste indepartarea murdariei si clatirea cu apa.

Ultimele etape constau in uscarea si aplicarea dressing-ului special (cu rol antistatic) pentru revitalizarea componentelor din plastic si lustruirea acestora.

before2
after2
before
after

Detailing Interior

Este un proces complex de curatare si revitalizare a autoturismului.
Ca si la detailingul exterior, cel interior cuprinde mai multe etape ce au ca rezultat final schimbarea radicala a aspectului si igienizarea habitaclului.

Acest proces incepe cu aspirarea autovehicului, urmarindu-se extragerea impuritatilor si a prafului din mocheta si tapiterie, cu ajutorul aspiratoarelor de inalta performanta. Tot in aceasta etapa, va fi folosit aerul cu inalta presiune in locurile greu accesibile (gurile de ventilatie, cusaturile, imbinarile) si indepartarea murdariei si a petelor existente la nivelul materialelor textile.

Citește mai mult
before3
after3
before
after

Detailing exterior

Procesul de detailing exterior cuprinde mai multe etape:

Prima etapa cuprinde spalarea si decontaminarea suprafetelor vopsite folosindu-se argile speciale non-abrazive – ClayBar, care indeparteaza impuritatile (bitumul, rasini de la copaci) de pe stratul protector al vopselei si anume lacul, fara a afecta insa suprafata.

Citește mai mult
before4
after4
before
after

Restaurare faruri

Cele mai multe autovehicule (autoturisme, utilitare, camioane) sunt dotate azi cu faruri asamblate ce folosesc becuri de cuart-halogen conectate in spate la un reflector mare de plastic. Suprafaţa exterioară a acestor faruri asamblate este din plastic policarbonat turnat.

Citește mai mult